השתלת עדשה תוך עינית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ניתוח קטרקט: רואים רחוק, רואים שקוף

מרגישים שהראייה "לא כמו פעם"? המספר של המשקפיים גדל ללא הפסקה? ייתכן שמדובר בקטרקט. אל דאגה: בניתוח קטרקט, העדשה הפגומה מוחלפת בעדשה מלאכותית. בחלק מהמקרים גם תוכלו להיפרד מהמשקפיים ניתוח קטרקט הוא ניתוח ותיק ושכיח שמטרתו להסיר את העכירות בעדשת העין ולהחליף אותה בעדשה שקופה מלאכותית. חשוב להדגיש: למרות הסברה הרווחת, ניתוח קטרקט אינו ניתוח להסרת משקפיים, אלא ניתוח לשיפור הראייה “ועל הדרך" לצמצם התלות במשקפיים. הניתוח אינו מבטל בהכרח את הצורך במשקפיים. מהו קטרקט? קטרקט היא מחלה של העין המתבטאת בעכירות בעדשת העין, שנגרמת ברוב גדול של המקרים כחלק מתהליכי ההזדקנות הטבעיים של הגוף. קטרקט שכיח בד"כ באנשים מעל גיל 60 (קטרקט מולד שמופיע בתינוקות הוא סוג אחר לחלוטין של קטרקט). בווידאו רופאת העיניים ד"ר תמר פדות-קלויזמן מדברת על מחלת הקטרקט לצד הגיל, ישנם גורמים נוספים שנמצאו כקשורים להתפתחות/האצה של קטרקט ובהם: חשיפה מצטברת לשמש; סוכרת; טיפול ממושך...
ללמוד עוד על השתלת עדשה תוך עינית
הסרת משקפיים בלייזר: כשהמנתח הופך למנותח-תמונה

רופאי עיניים רבים מסירים בעצמם משקפיים בניתוח - או מנתחים...

מאת: מערכת zap...
26/09/2017
ניתוח קטרקט והחלפת עדשות העין: המדריך המלא-תמונה

בניתוח קטרקט מחליפים את העדשה התוך עינית העכורה בעדשה...

מאת:~~כרמית פרי...
15/01/2015
תיקון אסטיגמטיזם בניתוח קטרקט: מתי מומלץ לבצע?-תמונה

סובלים מקטרקט ומצילינדר? במקרים רבים, במהלך ניתוח קטרקט...

מאת: ד"ר מיכאלי...
10/12/2019
10 שאלות (ותשובות) על קטרקט-תמונה

עומדים בפני ניתוח קטרקט? יש לכם המון שאלות? אתם לא לבד:...

22/02/2018

השתלת עדשה תוך עינית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

יש לי צלינדר נמוך יחסית (1 ) . הראייה בין מדורדרת לגמרי כך שקשה למדוד אותו בוודאות. האם כדאי לעשות עדשה טורית במקרה זה ?

המדידות לצורך השתלת עדשה טורית אינן תלויות בראיה. לעיתים נראה שיש צילינדר מסויים ואז במדידות המיוחדות נמצא כי צפוי צילינדר גבוה יותר. אם באמת יש רק 1 דיופטר אז כנראה שזה לא מוצדק להשתיל עדשה טורית אבל זה מאד תלוי גם בזוית שלו ובאיכות הראיה שאתה מצפה לה.

היום הייתי אצלך לבדיקת התאמה ללייזר , אך אמרת לי שיש לי התחלת קטרקט ולכן לייזר לא מתאים , האם השתלת עדשה תפתור הן את בעיית הקטרקט והן את קוצר ורוחק הראייה? והאם זו האופציה היחידה? אשמח שתפנה אותי למאמר מתאים תודה

שלום רב, כעיקרון השתלת עדשה עשויה לפתו רהן את בעיית הקטרקט וגם את קוצר הראיה. חשוב אבל לציין כי בקוצר ראיה מאוד גבוה רמת הדיוק מעט יורדת וקשה להגיע למספר "0" או שאין עדשות מתקדמות לתיקון מספרים גבוהים.

שלום ד"ר, ותודה מראש. בן 28 כיום רואה טוב עם משקפיים. המספרים שלי: עין ימין -11.00 מינוס וחצי צילינדר עין שמאל-11.25 מינוס ורבע צילינדר עובי הקרנית: עין ימין בין 505-510 עין שמאל בין 510-515 הייתי בבדיקות במספר מכונים אצל טובי הרופאים כולל ברשת 'עיניים' ויצאתי מבולבל, חלק אישרו ניתוח PRK חלק אישרו בכפוף להשארת מינוס קטן (בעין ימין) ואצלכם (בירושלים) רופא אחד ידוע פסל לחלוטין לייזר ואישר רק השתלת עדשה תוך עינית (שזה אגב ההתמחות העיקרית של אותו רופא) והשני שהוא פרופסור אישר PRK. אני מודע שצריך לראות תמונה של כלל הנתונים של הקרנית. ומודע שיש שיטות שונות לחישוב. ושאלתי האם ההבדל הוא בכמות המיקרון המינימלי שנשאר לאחר הניתוח שחלק פועלים לפי 350 שזה הסף העולמי וחלק מחמירים ל 400? כמה לדעתך צריך הסף המינימלי שצריך להשאיר ? האם יש הבדל בקוטר הניתוח בין הרופאים השונים? האם קוטר קטן מביא סיכון מוגבר להילות/סנוורים? האם נסיגת המספר לאחר הלייזר הוא ודאי במספרים כמו שלי? ואם כן כמה (באחוזים) ועד כמה (במספר) אני נחוש להפטר מהמשקפיים והשאלה רק אייך האם ע"י לייזר או ע"י השתלת עדשה, להיבדק אצלך יעלה לי 1200 ש"ח וכבר נבדקתי אצל מספיק רופאים והשאלות הם לידע ואת ההחלטה אקבל בשקלול ההרגשה האישית והפורמציה שמנסה לאסוף. תודה רבה! (יש כאן שאלות שלא קשורות דווקא לבדיקה אישית, כמו מה הסף המינימלי הנדרש של עובי קרנית לאחר הניתוח)

שלום רב, אני לא יכול להיכנס לנושא כה מורכב דרך פורום. על פניו, לא הייתי ממליץ לבצע לייזר

שלום. אני מתלבט בין שתי עדשות : עדשה מולטיפוקלית בלי תיקון אסטיגמציה. עדשה מולטיפוקלית טורית שהיא עם תיקון אסטיגמציה. שאלות : 1. האם שתי העדשות הן בהתאמה אישית והזמנה מהמפעל עבור מטופל מסוים? 2. באיזו עדשה מגיעים להתאמה אישית יותר מדויקת? 3. האם בשתי העדשות אותן תופעות לוואי - הילות סביב מקורות אור, בעיקר בלילה, ואובדן של 10-14 אחוז מהאור? 4. על מה את ממליצה?

תופעות הלוואי זהות כי הן תלויות במרכיב המולטיפוקלי שהוא זהה בין 2 העדשות. התיקון הטורי תלוי באסטיגמציה וכאשר משתילים עדשה מולטיפוקלית חייבים לתקן את האסטיגמציה. לכן גם נראה לי שזו לא שאלה שאתה יכול להכריע בה אלא רק הרופא. אם יש אסטיגמציה אין אופציה להשתיל עדשה שהיא רק מולטיפוקלית ללא תיקון טורי.

תודה על תשובתך המהירה. יש לי אסטיגמציה אז אני צריך עדשה מולטיפוקליט שמטפלת גם באסטיגמציה (תיקון טורי). הבנתי מתשובתך לשואל אחר שבדרך כלל להילות יש הסתגלות עם הזמן. נשאר האובדן של 10-14 אחוז מהאור בגלל שבעדשה יש שלושה מוקדים דרכם מגיע האור לרשתית בו זמנית. אבל יש עדשות טוריות בשיטה אחרת : Toric EDOF (Extended Depth of Focus) ויש גם עדשות טוריות עם תיקון רציף. מצאתי כמה : Vivity IOL - X-WAVE technology makes it so you can transition between distance and intermediate vision without night time rings or halos. TECNIS Synergy Trifocal IOL - combines extended depth of focus (EDOF) and multifocal technologies Zeiss (Toric) - one of the benchmarks in superior cylinder correction. שאלתי : מהי השיטה הכי טובה ומהי העדשה הכי מתקדמת כיום?

ההילות נובעות מהעדשות המולטיפוקליות וגם, אם כי מעט פחות, מעדשות EDOF. גם העדשות שאתה קורא להן רציפות גורמות להילות משום שלכולן יש טבעות ברוחב משתנה וזה הגורם. האחרונה שציינת של צייס היא פשוט עדשה מונופוקלית. צייס זה שם החברה ולא שם העדשה. עדשה שהיא מונופוקלית אבל טורית, כמו של צייס או אלקון או כל חברה אחרת, תתקן את הצילינדר ולא תגרום להילות (כמעט, כי כל עדשה, גם הכי פשוטה, עלולה לגרום למעט הילות באופן זניח יחסית לעדשה מולטיפוקלית).

תודה. CUSTOMISED TORIC TRIFOCAL IOL-- Zeiss AT LISA tri toric 939MP היא מולטיפוקלית? Toric EDOF שיטה יותר טובה ממולטיפוקלית רגילה? מדובר בשיטה אחרת.

הראשונה היא מולטיפוקלית השניה היא עדשה שעושה קצת פחות תופעות לוואי והיא עדשה שנותנת ראיה לרחוק ובדרך כלל גם לטווח ביניים. זה לא מובטח אבל כמעט וודאי ולפעמים אפילו לקרוב אבל בדרך כלל לא.