צילום חזה

(0)
לדרג

מדריך בדיקות רפואיות: מהו צילום חזה? מתי אפשר לבצע צילום לנשים בהריון או לילדים? האם הקרינה מסוכנת?

מאת: ד"ר עמית עקירוב

צילום חזה אינו צילום רנטגן של בית החזה, הריאות, הלב, העורקים הגדולים, הצלעות והסרעפת.

אופן ביצוע הבדיקה

הנבדק עומד לפני מכונת הרנטגן, ומתבקש לעצור את נשימתו בזמן ביצוע צילום החזה. לרוב מבוצעים שני צילומים, כאשר תחילה הנבדק עומד מול המכונה ולאחר מכן עומד לצד המכשיר. הבדיקה אינה כרוכה בכל אי נוחות.

כיצד להתכונן לבדיקה?

על נשים הרות לעדכן את הרופא המטפל במצבן, שכן צילומי חזה לרוב אינם מבוצעים במהלך ששת החודשים הראשונים להיריון.

מטרות הבדיקה

הרופא המטפל ימליץ על השלמת צילום חזה להערכת אחד מהתסמינים הבאים: שיעול ממושך, חבלת חזה, כאבי חזה, שיעול דמי או קשיי נשימה. צילום חזה עשוי לשמש גם במטופלים עם סימנים לזיהום בשחפת, ממאירות ריאתית או מחלות אחרות של בית החזה או הריאות. לעיתים מבצעים סדרה של צילומי חזה, לניטור אחר שינויים בהשוואה לצילומי חזה קודמים.

תוצאות הבדיקה

ממצאים חריגים בצילום חזה עשויים להדגים שינויים בריאות (דלקת ריאות, גידול ריאתי, הצטברות נוזל מסביב לריאה, מומים בכלי דם, צלקת ברקמת הריאה, או שחפת), בלב (שינויים בגודל או צורת הלב, שינויים במיקום וצורת העורקים הגדולים), בעצמות (שברי צלעות ועמוד שדרה, אוסטיאופורוזיס או בעיות אחרות בצלעות או בעמוד השדרה). ממצאים חריגים עשויים לנבוע בשל מחלות נוספות רבות אחרות.

סיכונים

הבדיקה כרוכה בחשיפה לכמות קרינה מעטה. קיים ניטור ובקרה אחר קרני רנטגן במטרה לצמצם את החשיפה לקרינה ככל הניתן. מרבית המומחים מאמינים כי הסיכון נמוך מאוד בהשוואה לתועלת של הבדיקות. נשים הרות וילדים רגישים יותר לסיכונים הכרוכים בחשיפה לקרני רנטגן.

בואו לדבר על זה בפורום בדיקות הדמיה – ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום